google.com, pub-6825083817446353, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-6825083817446353, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

XİAOMİ Mi Box S 4K YORUM

Güncelleme tarihi: 15 Şub 2022


Mi Box S 4K medya oynatıcıyı yaklaşık 2 yıldan beri kullanmaktayım. Ses ile kontrolde zaman zaman problem çıkarsa da onun dışında çok iyi bir cihaz.
Televizyonunuzu hdmi üzerinden TV'nizi piyasadaki kendine özel işletim sistemi olan TV'lerden daha fazla akıllandırıyor diyebilirim. Çünkü özel işletim sistemi olan TV'lerde Android tabanlı bir sistem olmadığı için Android tabanlı sistemlere has bir çok özelliği kullanamıyorsunuz. Android tabanlı işletim sistemi olan TV'lerde Android in özelliklerini kullanıyorsunuz ama onların da fiyatları yüksek.
Neticede elinizde hdmi bağlantısı olan fakat Youtube, Netflix, Amazon Prime v.b.g. erişim imkanı olmayan bir TV’niz var ise televizyonu yenilemek yerine bu cihaz ile Android işletim sistemini de içeren bir TV’niz olmuş oluyor.

Mi Box S 4K özelliklerine gelince;

Maksimum Çözünürlük: 4K (3840 x 2160)

CPU: Cortex-A53 Dört Çekirdek 64bit

GPU: Mali-450

RAM: 2GB DDR3

Depolama: 8GB eMMC

İşletim Sistemi: Android 8.1

Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac 2.4GHz/5GHz

Bluetooth: 4.0

Video ve ses özellikleri:

Video şifre çözücü: 4K 60fps, VP9, MPEG1/2/4, VC-1, Real8/9/10

Video Biçimi: RM , MOV, VOB, AVI, MKV , TS , Mp4, 3D

Ses şifre çözücü: DOLBY, DTS

Ses Biçimi: MP3, APE, Flac

Resim şifre çözücüsü: JPG , BMP, GIF , PNG, TIF

Desteklenen Diller: Tüm dille

Bağlantılar:

HDMI2.0a:1

USB2.0:1

Güç Arayüzü: 1

Ses Çıkışı: 1

Kablolu ethernet soketi yok. Fakat usb ethernet dönüştürücü kullanarak bağlantı sağlanabliyor.

Uzaktan Kumanda: Var

Güç Adaptörü: Cihaz ile birlikte veriliyor.

Hdmi Kablo: Cihazın kutusunda Hdmi kablo da bulunuyor.




4K çözünürlükte 35 Mb internet hızında ve cihaz modem ile aynı odada iken wifi üzerinden akıcı bir şekilde çalışıyor. Takılma olmuyor. Fakat 8 Mb'in civarında hızlarda yetersiz kalacaktır. Netflix ve Amazon prime gibi server bant genişliği yeterli olan medya servislerinin 4K videolarını takılma olmadan seyredilebiliyor.(wifi da 20 Mb internet hızında). Antiparantez şunu belirtmek gerek; bu tip cihazların performansını etkileyen en önemli faktör abone olduğunuz internet paketinizin ve wifi üzerinden modemin cihaza verdiği hız çok önemlidir. İnternet hızınız ne kadar yüksek ise cihaz o kadar akıcı çalışır olmaktadır.
64 bit dört çekirdekli işlemci ve mali-450 gpu 4K görüntüleri işlemede ve menü geçişlerinde sorun yaşatmıyor. Ekran geçişlerindeki süre yaklaşık 5 sn. diyebilirim.
2 GB RAM sadece media player özelliği olan bir cihaz için yeterli sayılabilir. Fazla olsa daha iyi olabilirdi. Fakat fiyat optimizasyonu için 2 GB ‘da tuttuklarını düşünüyorum.
8 GB dahili depolama eksi yönlerinden birisi ama, çok oyun meraklısı değilseniz 8 GB dahili depolama yeterli oluyor.
Android 8.1 işletim sistemi bugün için çok eski olmayan bir sistem sayılır. Ortalama 3 ayda 1 sistem güncellemesi veriyorlar. Bu iyi bir şey.
Bence Wifi ac özelliğinde olması en önemli özelliği sayılır. 5 Ghz desteği de çok önemli. Bu iki özellik takılma olmamasının en önemli sebebi diye düşünüyorum. Tabii 5 Ghz bandını kullanmanız için modeminizin 5 Ghz sunumu destekliyor olması lazımdır.
Bluetooth 4.0 standardı. Güncel cihaz bağlantıları için yeterli. Bluetooth klavye ,mouse, kulaklık kolayca bağlanabiliyor.
Usb üzerinden bağlantısı başarılı. Harici flash disk ve harici disk bağlantısı başarılı. Usb çoklayıcı kullanarak birden fazla cihaz bağlanabiliyor. Ayrıca usb Ethernet dönüştürücü ile internete bağlayabiliyorsunuz. Böylece ethernet kartı ile kablolu internet bağlantısı yapamama sorununu aşmış oluyorsunuz.
Yeteri kadar resim, video ve ses formatını destekliyor.
Uzaktan kumanda erişimi yeterince hızlı ve seri kullanım imkanı sunuyor. Kumanda pil tüketimi fazla değil. Yılda bir pil değiştirdik.
Ses kontrolu ise arada sırada problem çıkarıyor. Yeniden başlatınca problem çözülüyor.
Cihazda Netflix ve Youtube kurulu olarak geliyor. Diğer servisleri (Örnek: Amazon Prime) cihazın kendi uygulama mağazasından yükleyebiliyorsunuz.
Google Chrome uygulama mağazasında yok , fakat uygulamanın apk sını internet üzerinden indirip flash ile usb üzerinde yüklenebiliyor. Bunun gibi uygulama mağazasında olmayan bir çok uygulamayı aynı yöntem ile yükleyebilirsiniz.
Ayrıca Cep telefonundan TV'de göster seçeneği ile Mi Box üzerinden cep telefonundaki Youtube ekranını TV'ye yansıtabilirsiniz.Her iki cihaz da aynı wifi'a bağlı olmalıdır.
Cihazın ilk kurulum ayarları oldukça kolay.
Sonuç olarak cihaz fiyatına göre fazlasıyla yeterli.
Cihaz şu an Hepsiburada Mi Store'da bu fiyat.



187 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page