google.com, pub-6825083817446353, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-6825083817446353, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

SQL INSERT INTO DEYİMİ

SQL'de "INSERT INTO" ifadesi, bir veritabanı tablosuna yeni bir kayıt eklemek için kullanılan bir komuttur. Bu komut, tabloya belirtilen değerleri içeren yeni bir satır ekler. Genel sözdizimi aşağıdaki gibidir: INSERT INTO table_name (column1, column2, column3, ...) VALUES (value1, value2, value3, ...); Burada:

  • "table_name", kayıt eklemek istediğiniz tablonun adıdır.

  • "column1, column2, column3, ..." sütunları belirtir. Eğer tüm sütunlara değer eklemek istiyorsanız sütun adlarını belirtmek zorunlu değildir.

  • "value1, value2, value3, ..." sütunlara eklenecek değerleri temsil eder. Sırasıyla sütunlara karşılık gelen değerler eklenmelidir.

Örnek olarak, "Customers" adında bir tabloya yeni bir müşteri eklemek için aşağıdaki SQL sorgusunu kullanabilirsiniz: INSERT INTO Customers (CustomerName, ContactName, City, Country) VALUES ('John Doe', 'Jane Smith', 'New York', 'USA');

Bu örnekte, "Customers" tablosuna "CustomerName", "ContactName", "City" ve "Country" sütunlarına sahip yeni bir kayıt eklenmektedir. Değerler de sırasıyla 'John Doe', 'Jane Smith', 'New York' ve 'USA' olarak belirtilmiştir. "INSERT INTO" komutu, tabloya tek bir kayıt eklemek için kullanılsa da, aynı sorgu ile birden fazla kayıt da ekleyebilirsiniz. Değerlerin sayısı ve sırası, eklenecek sütunların sayısı ve sırasıyla eşleşmelidir. Bu şekilde "INSERT INTO" komutunu kullanarak SQL tablolara yeni kayıtlar ekleyebilirsiniz.


4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page