google.com, pub-6825083817446353, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-6825083817446353, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

Google Authenticator uygulaması,buluta kavuşuyor.

Saygıdeğer Google Authenticator uygulaması, insanların yıllardır istediği tek özelliğe nihayet kavuşuyor: bulut yedekleme. Google, Android ve iOS'ta kullanıma sunulan en son sürümde, onu hem daha güvenli hem de daha kullanışlı hale getiren bu özelliği nihayet ekledi.




Bulut yedekleme özelliği, beklediğiniz gibi çalışır; uygulama, iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarınızı Google hesabınıza yedekleyecektir. Bu, uygulamayı kaldırsanız veya yüklü olduğu cihaza erişimi kaybetseniz bile tüm 2FA kodlarınızı kaybetmeyeceğiniz anlamına gelir. Uygulamayı farklı bir cihaza yükleyerek tüm kodlarınızı geri alabilirsiniz.

Bulut yedekleme, artık 13 yaşında olan bu uygulama için talep listesinin başında yer aldı. Authy gibi alternatifler, yalnızca kodları yedeklemenize değil, aynı zamanda birden fazla cihaz arasında senkronize etmenize de izin verir.

Google Authenticator bunu tam olarak yapmaz ve yine de yalnızca bir cihazda çalışabilir, ancak en azından bu uygulamanın uzun süredir kullanıcısıysanız ve geçiş yapmak istemiyorsanız, o zaman şimdi içiniz biraz rahat olsun.

Aynı anda hem uygulamayı hem de Google hesabınıza erişimi kaybetmemeniz için Google hesabınız için farklı bir 2FA yönteminizin olmasını sağlar.

60 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page