google.com, pub-6825083817446353, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-6825083817446353, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

WINDOWS DOSYA ARAMAYA ALTERNATİF AGENT RANSACK

Güncelleme tarihi: 17 Oca 2022

DOSYA ARAMA VE BULMA DA KULLANILABİLECEK SÜPER ARAÇ.

Siz de benim gibi Windows'un dosya arama/bulma özelliğinden şikayetçi iseniz. Windows’un bu konuda yarışamayacağı bir uygulama var.

Bu uygulama “AGENT RANSACK”. Root dizininden bile arama yaptırdığınızda aranan dosya yada dosya ve/veya dizinleri kısa sürede bulup listeliyor. Ofis ortamında saniyeleri hesaplayanlardansanız bu program sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz. Sitesinde uygulamanın light versiyonunun ücretsiz olduğu belirtiliyor. Bu versiyon standart işlemler için yeterli.

Uygulama kurulduktan sonra sağ tuşa Agent Ransack olarak kendini ekliyor. Arama yapacağınız klasör ya da diski seçip sağ tuşa basıp Agent Ransack’ı seçtiğinizde uygulamanın arama penceresi üzerinde sağ tuş yaptığınız klasör yada disk seçili olarak açılır.





Uygulama arama ekranı aşağıdaki gibi.

File Name alanına arama yapılacak karakterler girilerek, Ya da File Name ile değil de içerik ile aramak isterseniz. "Containing text" alanına içerikte bulması istenilen karakterler girilerek arama yapılabilir.

"Look in" bölümündeki arama klasörü Browse butonu üzerine tıklayarak değiştirilebilmektedir.




Options alanında File Name ve Contents alanları özellikleri için de aşağıdaki seçenekler mevcut.



Ayrıca dosya boyutu ve son değişiklik tarihi kriterlerini de belirleyerek arama yapılabiliyor.


Son değişiklik tarihi , dosya oluşturma tarih ve son erişim tarihi özelliklerine göre de arama kriterlerini geliştirebilirsiniz.

Ms-Dos ta kullanılan joker karakterler (*/?) kullanılarak da arama yapabilirsiniz. (Örnek : a*.xls , adı "a" ile başlayan uzantısı "xls" olan dosyalar anlamında.) .
















94 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page